Sorsele 23-24 augusti

Sorsele 23-24 augusti

 

Sorseleprovet var ett nytt prov som Västerbottens Lappmark anordnade som ett förhöstprov. Förläggning var Sorsele IF klubblokal som visade sig vara perfekt för ett jaktprov. Efter lite elproblem som berodde främst på klena huvudsäkringar så kunde vi  både koppla in husvagnar på elen och få ordentligt lyse i lokalerna. Provområderna hade våra medlemmar från Sorsele ordnat, då främst Mattias Granström och Magnus Bidner men även Kenneth Holmlund ordnade så vi fick använda två fina rutor på Gargnäs jaktområde.

Fredagens prov hade 7 hundar till start, och Mattias Granströms finskspets Viterlidens Dålpe lyckades bäst, att med 3 finnandemöjligheter få ett 2.a pris på 73p. Miranda Frings finskspets Poju fick på 3 fm 64p och ett 3.e pris, som även Torbjörn Östermans norrbottenspets  Kälabäckens Mysan fick med sina 54p.

Kvällen blev riktigt trevlig med gemensam middag som provledaren Thomas hade förberett med en god Tjädergryta.

Lördagens prov bjöd på betydligt bättre väder och det visade även resultaten. Finskspetsen Saga ägare Mats Karlsson kom in efter att ha haft en riktigt trevlig dag i Gargnäs med hela 84p och blev därmed SEJCH. Finskspetsen Viterlidens Dålpe fick 78p och en glad Mattias var riktigt nöjd med dagen. Glad var även Miranda Frings som med finskspetsen Poju fick 78p 1.a pris och därmed blev SEJCH. Elisabeth Laestander med finskspetsen Skarjaks Flisa startade bara en dag och utnyttjade det på bästa sätt genom att ta 75p och ett 1.a pris. Norrbottenspetsen Trollfågels Jonna ägare Göran Hoffling hade en bättre dag än fredag och tiken jobbade riktigt bra och med 61p blev det ett 3.e pris. Norrbottenspetsen Mysan fick 57p och ett tredjepris även denna dag.

Tack till domarna Roger Olsson som även var provledare för några prov. Ulrika som ställde upp som domare på lördag och Richard Svärd som dömde 4 prov.

Särskilt tack Till Mattias Granström som boende på orten fick dra det tyngsta lasset med provområden och ordna förläggning.

 

Thomas Jonsson