Vilhelmina / Dikanäs 7-8 oktober

Årets klubbmästerskap som även är lappmarkens kval till nästa års skallkung hade vi även i år på den fina campingen i Grönfjäll utanför Dikanäs. Det är en perfekt anläggning för ett lite större jaktprov som detta, men tyvärr blir det en bit att köra till provrutorna som vi hade förlagt på statens marker och på Allmänningen. efter lördag förmiddags redovisning började provledarna Kurt Sivertsson och Jan-Åke Jonsson bli orolig eftersom hundarna inte hittar fågel och det högsta resultatet var 30p. Eftermiddan blev bättre och Kälabäckens Mysan ägare Torbjörn Österman Gåxsjö kom in med 71p och ett andrapris. Kiepin Onni ägare Lars Vikström Risbäck hade också 71p och gick upp i ledning pga. mindre finnandemöjligheter eftersom ingen av hundarna hade felpoäng.

Söndagens prov började bra med att det såg bättre ut med fågeltillgången och Latanjarkas Iza ägare Andre Persson Hemmavan kom in även han med 71p. Skarnäbbens Nea ägare Mattias Åkerstedt räckte inte riktigt fram i år och slutade på 63p och ett tredjepris.

Klubbmästare blev Latanjarkas Iza ägare Andre Persson som hade minst antal finnandemöjligheter nu när tre hundar slutade på 71p. Grattis även till skallkungsplatsen 2018.